Bra dag!

Idag är det skoldag, alltså Tisdag.
Jag har en vecka att se fram emot och denna morgon började på mitt favorit sätt.
Jag vaknade nära nära Johan och vi var båda sådär sängvarma, framför allt han. På min andra sida hade jag både Sture och Zita trycta emot mig. Johan undrar många gånger hur jag kan sova sådär, men det är då jag sover som bäst. Iaf om hundarna håller sig på sin sidan om mig. Jag älskar att vakna och inte känna stress. Hinna sminka mig, hinna fundera på lite kläder, hinna ge hundarna mat utan panik, få ut dom i hundgården och få i mig lite frukost. Jag ska börja försöka få i mig smoothie om morgna och som mellanmål istället för en massa annat. Gottigott!
Ikväll tänkte jag skvätta runt lite i simhallen igen. Det är härligt och sedan basta efter.

Nu vill den lilla ut, han är kissnödig och jag behöver borsta tänderna innan jag går till skolan.

Härliga Tisdag!

Pluggeliplugg

Jag vaknade med ett lyckorus. Det gör jag oftast när min pojkvän kommer och myser ner sig i min nacke med mängder av pussar innan han ska jobba och jag har lite sovmorgon. Då blir jag alltid extra kär och jag vet att det där är min gubbe det ♥
Sedan låg jag i sängen och kollade ett avsnitt OTH och jag kan väl inte påstå att jag kände mig särskilt pigg.
Fick i mig lite frukost och sedan kände jag mig inte alls pigg.
Har lite feber och det känns minst sagt. Det är Torsdag och det innebär att det är pluggdag.
Det blir företagsekonomi B och matte på schemat idag. Och det är väldigt tufft och så behöver jag få in någon timme med Jägarexamen oxå.

Dags att dega en liiiten stund till innan jag tar tag i plugget.

Ha en fin dag.

Hamilton

Jag känner att det är dags att prata ut om Hamilton. Filmen Hamilton alltså...
Vi såg den förra veckan och jag/vi var så besvikna. Jag förväntade mig spänning, naket och något som fick mig att sitta på nålar i stolen.

Persbrant var snygg såklart...porrisen. Det var kul att se honom som hjälte och med en mjuk sida samtidigt som han var en badass. Men handlingen va hoppig och det var en hel del frågentecken när man lämnade biosalongen.
Neej Hamilton var en besvikelse... tyvärr


min hjälte

Jag ligger på soffan, med datorn på magen. Sneglar mot min telefon och det gör ont i hjärtat.
Det är egentligen "inget speciellt" som man brukar säga. Men när jag sitter här och tårarna försöker smyga på så förstår jag hur detta påverkar mig.

Thorsten.
Jag älskade Thorsten och ville göra allt för honom. Han räddade mig när jag var påväg ner i mörkret. Han älskade mig högt, det syntes i hans pigga och förväntansfulla ögon. Och jag besvarade hans kärlek i tusenfalt tillbaka och mer därtill. Han har en väldigt fin plats i mitt hjärta, vald med omsorg.
Han var alltid laddad och redo.
Jag hade regler hur jag hade honom såklart och jag gjorde mitt yttersta för att inte förstöra honom. Det var jag alltid rädd för. Men jag lärde honom enkla trick som "genom" (det var att han gick zickzack mellan mina ben) och han fullkomligt älskade det. Det var våran grej.

Av olika anledningar så försvann han lite ur mitt liv och hans ägare och jag har inte setts på väldigt länge. Jag vill inte riktigt träffa honom heller, det skulle göra så ont (Alltså Thorsten, inte ägaren...henne träffar jag gärna och det är planen att vi ska också).

Jag var på MyDog för några veckor sedan och då kom vi till en monter och en välbekant figur fanns på en tavla, Thorsten. Det sved i hela mitt hjärta och jag fick en klump i magen. Där var min hjälte, skulle han komma ihåg mig idag om vi fick ses?

Idag är Thorsten familjehund tror jag hos ägarens mamma, det är vad jag hörde sist angående honom.

Hans ägare är även hon någon som finns i mitt hjärta, men det är en annan historia.
Hon skickade en länk till sin nya blogg idag och där hon även gjort sidor till varje hund hon har. Men det fattades ett namn och ett nytt fanns där. En ny liten bordercollie valp. Jättefin, såklart. Men det gjorde mig så upprörd.
Visst kan det ha att göra med att jag har mens och är allmänt knas i bollen då....

Eller är det den enkla och kanske rätta förklaringen: Jag blev även förbannad. Hon hade bytt ut Thorsten. Världens bästa Thorsten mot "den där"?
Jag kan självklart förstå varför, jag är inte dum. Men den där hunden är så personlig för mig. Min hjälte och jag kan inte för mitt liv förstå hur man väljer bort att inte ha honom konstant vid sin sida. Även om jag vet svaret även på den frågan....

Det finns inget agg i det hela....bara en saknad efter en fyrfotad vän som en gång var hela min värld och räddade mitt liv.

Härliga söndag

Wiho.
Jag tog mig kragen, tvättade bort allt smink.
Satte på en kopp te och tog fram jägarböckerna och gick igenom morgondagens lektion.
lunchade lite hos svärmor i vanlig ordning på söndagar när Johan och svärfar snickrar.
Fick upp håret i en britneytofs och började städa. Det är tydligen inte en myt det där om att det inte är så jobbigt att städa om man gör det ofta.
Så får väl försöka göra det till en vana om nu min gubbslusk kan hjälpa till bara 5% åtminstonde med att  inte slänga kläder överallt (ja,jag är lika dåliga jag) och plocka i och ur diskmaskinen.
Nu ska jag bara få till lite tilltugg och göra mig lite anständig tror jag efter jag dansat loss med herr dammsugare och fröken mopp.
Bra söndag, känner ni inte det?Seg tjej.

Jag är sliten, det var lite lätt party och jag tål inget alls. Fast mer än jag förväntat mig.
Så nu befinner jag mig i soffan med gårdagens smink, en kopp te och inser att jag måste ta tag i huset för ikväll så ska jag ha Mary Kayparty här hemma och jag vill bjuda på ett fint hem och något gottit.
Sedan måste jag plugga.

Vad ska ni göra?

Gamla minnen

Jag fick ett samtal igår av den enda perosnon ifrån Vetlanda som aldrig vänt mig ryggen.
På högstadiet bodde jag i stort sett hos henne och det var så himla kul. Vi behövde varandra. Hennes föräldrar låg i skildmässa och hon valde att bo kvar hos sin pappa och sina hästar mitt ute i smålands djupa skog. Jag var väl trött på mammas särbo antar jag och ute hos Anna kände jag mig fri.
Anna och jag hade så kul ute i våran lilla egna värld. Det var vi och hästarna och alla våra hyss vi hittade på. Eller ja, Annas alla hyss som hon tvingade med mig på.
Som när vi red upp till ett gäng jägare och Anna skrek:
- JÄVLA MÖRDARE!
Sedan satte vi fart på våra ponnys och skenade därifrån. Jag var modigare än någonsin på hästryggen tillsammans med Apollo. Älskade Apollo, vilken läromästare du var!

Anna ringde iaf och sa:
- Jag har tänkt på en sak på länge nu. Om du , jag och Emma Karlsson ska åka och träffa Johanna Fälth?

Jag blev rätt paff och stumm av frågan. Jag och Anna var och hälsade på Johanna när Anna var höggravid min sista termin i trean. Det är snart 7 år sedan (Satan vad åren går!) Jag och Johanna har inte haft någon kontakt sedan dess.
Emma och jag hade kontakt för ett år sedan när jag hälsade på hos Pelle i Ekenässjön. Så det är ju inte allt för länge vi sågs.

Jag har flera historier om upptåg med Emma och Johanna oxå. Men det skulle bli en roman.
Det är med skräckblandadförtjusning som detta ska ske på lördag.


SnapshotsJag är ett fan av Bingo Rimér, det är jag verkligen.
Så när hans fotobok kom ut så kändes det självklart att köpa den. Jag vet att han är en flickfotograf och det var så han blev känd. Men jag vet även att han varit med om mycket äventyr runt om i världen och träffat mycket människor förutom alla tuttflickor ( Och ja, jag hade inte alls mått dåligt av att vara så snygg som många av dom är) Men det var för mycket tuttifrutti i mitt tycke. Jag älskar bildernar på Gynning och Silverstedt när dom ser "naturliga" ut, dom bestitter en klassiks skönhet bakom all silikon faktiskt. Men jag hade önskat mer bilder från allt runt omkring, lite häftiga personligheter. Älskade att Ulf Lundell var med och önskat mer liknande bilder och berättelser.
Det är kul att ha boken i bokhyllan måste jag erkänna, men tyvärr blev jag inte "wowad" alls.

Men Bingo, du är rätt grym iaf.


Böcker

Kurslitteratur är ju jäkligt billigt, 1400kr bara sådär. Poff! Borta! Men jag tänker att jag får tillbaka en stor del av summan när jag säljer böckerna. Fast ekonomiböckerna kan vara bra att ha kvar kanske för framtiden.

Jag tröstade mig lite med att beställa ett par böcker utöver skolböckerna:


För att jag är så faschinerad över hela livsstilen och BingoSå var det dom där kilona, som skulle bort :)

Mål!

Jag mår inte så bra.
Det är snurrigt på jobbplanet, veckan känns som en evighet.
Något som jag faktiskt inte alls uppskattar. Jag vill ha ett schema, en struktur och mitt i jobb,plugg, hem och kurs så har jag gjort ett mål med att jag ska gå ner i vikt.
Ställde mig på vågen som visade 66.95kg idag. Simmade i 25minuter oavbrutet och det känns bra med tanke på hur otränad jag är. Men imorgon är det morgonpromenad och simmning vid två igen. På fredag blir det (om jag orkar) vattengympa på morgonen.
Jag har gjort ett träningsschema fram till nästa vecka. Jag kan bara göra delmål annars tröttnar jag fort.
När vågen står på 62kg så ska jag shoppa som belöning :)

Men nu: Mot jobb!

2011

Gjorde du något 2011 som du aldrig gjort förut?

Jag skaffade min alldeles egena hund. Världens finaste Sture!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Emelie fick sin lilla Elvis och fina Ingela sin Juni. Det känns som jag missat någon mer. Ett psr arbetskollegor har även klämmt fram lite bebisar.

Dog någon som stod dig nära?

Nej detta året har jag fått behålla alla mina.

Vilka länder besökte du?

Jag som gjorde som alla andra åren, stannade i Sverige. Tragiskt.

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?

En framtidsplan som gör mitt hjärta lättare.

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?

Midsommar. Då träffade jag Johan första gången. Då var jag inte alls intresserad (intalade jag mig). Sedan den 8:e augusti, då vi kysstes första gången. Nu vill jag aldrig vara utan honom. Min älskade man! Och såklart systers bröllop!

Vad var din största framgång 2011?

Att jag tagit tag i saker jag vill göra, skaffa hund, gått kurser och njutit av vardagen.

Största misstaget?

Man ska aldrig ångra något, men nu i efterhand efter allt som hänt med Pelle. Så ångrar jag att jag inte gick mer på magkänsla och avslutade vår relation så mycket tidigare än jag gjorde.

Bästa köpet?

Sture såklart!

Vad spenderade du mest pengar på?

Räkningar? Detta år har det tyvärr mest varit skulder, men annars Sture antar jag.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Sture, Johan, Zita, huset, våra familjer, naturen och att jag ser ljuset i tunnlen.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?

"Dance so good" med Wakey!wakey!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Oj jag vet inte. Det är en blandning. Kärlek, Ja! Jobb, njee. Fritid, ja när jag väl varit helt ledig.

Vad önskar du att du gjort mer?

Tränat mer hund, lagt mer tid på vänner. Jag saknar så många och många gånger varit mitt fel att vi inte setts.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Låtit mig bli överkörd, när jag vet att det inte alltid varit mitt fel.

Blev du kär i år?

Ja i världens finaste Johan!

Favoritprogram på TV?

Oj, jag bara halvföljer mängder av program...men mycket One tree hill blir det.

Bästa boken du läste i år?

Twilightserien

Största musikaliska upptäckten?

Wakey!wakey! och Hinder

Något du önskade dig och fick?

Oj, en familj som jag älskar över allt annat.

Något du önskade dig och inte fick?

Ja, tyvärr. Men nytt år, nya möjligheter

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Detta var det magiska 25:e året för mig på denna jord. På min födelsedag vaknade jag med Johan, åt lunch med mor och moster och på kvällen åt jag hemmagjorda hamburgare med Johan, Dessan och Robin. Dagen efter var det fest!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Ja det finns det, men inget som ska skrivas ut här. Jag är tacksam över detta året har gett mig hur eller hur.

Vad fick dig att må bra?

Familj, hundarna och vänner.

Vilken kändis var du mest sugen på?

Asså jag är inte så kändiskåt, men komikern Mårten är en favorit och Embre i Twilight.

Vem saknade du?

Mina vänner, pappa, farfar och John såklart

De bästa nya människorna du träffade?

Johan och hans familj!

Mest stolt över?

Att min syster gifte sig med sin Bosse! När jag stod vid hennes sida sim brudtärna fanns inga gränser för min lycka, stolthet och glädje.

Högsta önskan just nu?

2012 ska bli mitt och Johans år. Vårat kök och tvättstugan ska bli klart och att jag ska klara av alla mina mål jag satt upp.


Jag älskar dej

På tå smög jag försiktigt in i sovrummet och det pirrade i hela kroppen när jag tittade på min sovande pojkvän.
Jag kröp upp och la huvudet på hans arm, gosade in huvudet i hans nacke och viskade:
- Jag älskar dej.
Han kysste mig lätt på pannan.

Det var första gången jag sa orden högt till en man på många år. 

Han vaknade med henne vid hans sida. Hans flickvän. Han kröp sig närmare och viskade i hennes öra:
-Jag älskar dej.
Hon kysste honom och viskade tyst och nyvaket:
- Och jag dej.

Det var första gången han sa orden högt till en tjej på många år.


Jag sa att det först av oss och det tog ett par dagar innan han sa det första gången.
Men vad gör det?
Jag älskar honom mer än jag någonsin älskat en man innan.
Och han älskar mig också ♥


RSS 2.0